Winterse Bellini cocktail
Experimenteer je graag met traditionele cocktails?
Probeer eens een variant op de Belinni. Deze klassieke Italiaanse cocktail combineert normaal prosecco met perzik. Een fris en fruitig zomerdrankje dus.
Maar vervang de lichte smaak van perzik door peer en je maakt van je Bellini meteen een echt wintercocktail, heerlijk als opener of zelfs afsluiter van een hartige maaltijd.
Als prosecco stellen we de Ca’Bolani voor met zijn fruitig aroma en fijne toets van amandelen. In 2014 won hij terecht de zilveren medaille op de internationale wijncompetitie “Mundus Vini”.
Ingrediënten
- 1 fles prosecco
- 4 rijpe peren
- 200 gr suiker
- 480 ml water kardemom
Het recept:
Doe de peren, het water en de suiker in een hoge pan en verhit op een zacht vuur.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de peren zacht zijn.
Mix daarna het mengsel in de blender tot een zachte puree. Hier kan je naar smaak al een snuifje kardemon toevoegen.
Laat de puree afkoelen.
Vul een half champagneglas met koude prosecco.
Voeg voorzichtig 2 theelepels perenpuree toe (let op: de champagne begint hierdoor te schuimen).
Serveer met een stukje peer.

Forbidden Apple
Bij september past een cocktail met wat meer aardse smaken. Met deze Forbidden-Apple cocktail creëer je een heerlijke, hartverwarmende champagne cocktail die perfect past bij de herfst.
Het recept:
Doe 15 ml Grand Marnier, 30 ml Calvados en een theelepeltje Angostura bitters in een champagneglas.
Vul het glas daarna bij met champagne en je cocktail is klaar.

frambozenijs met prosecco
Een snel en verrassend zomers receptje waar wij alvast gek op zijn
Het recept:
• Giet wat frambozensaus in een champagneglas.
• Voet daar twee kleine bolletjes vanille-ijs aan toe en giet daar nog wat extra frambozensaus over.
• Overgiet het geheel met prosecco en werk af met wat versie framboosjes.
Uiteraard is de Prosecco die je hiervoor gebruikt bepalend voor de smaak.
Wij adviseren voor dit recept de Motivo, een overheerlijke prosecco uit de regio Colli Trevigiani.
