Wat smaakt er lekkerder dan een heerlijke warme wijn op koude dagen? Voor dit receptje heb je geen dure, zware wijn nodig. Wij kozen voor een lekkere Le Marcel die zich prima laat opwarmen en uitstekend combineert met de kruiden in de ‘glühwein’. Wist je dat er vaak warme wijn gedronken wordt bij een Thanksgiving-maaltijd? Die bestaat verder uit kalkoen en zoete aardappelen.

 

Ingrediënten (8 personen)

2 sinaasappelen
2 el rietsuiker
3 flessen rode Le Marcel
6 stukjes steranijs
6 kaneelstokjes
3 el vloeibare honing
6 kruidnagels

Het recept:

Spoel de sinaasappels en snij ze in dunne plakjes. Doe de wijn in een pan, samen met de sinaasappelplakjes, de suiker, de honing en de specerijen.
Verwarm de glühwein zachtjes, maar laat hem niet koken, want dan vervliegt alle alcohol. Laat alles een halfuurtje zachtjes trekken.
Verdeel de glühwein over bekertjes en serveer meteen.

 

 drankenpaleis lier warmewijnof