De wereldberoemde longdrink Bloody Mary werd voor het eerst gemixt in het prestigieuze St. Regishotel in New York begin jaren twintig. Zijn naam heeft hij te danken aan de toen gevierde Hollywood-actrice Mary Pickford  
Tegenwoordig is het in de Verenigde Staten heel gebruikelijk om Bloody Mary’s te serveren bij een uitgebreide brunch. Het schijnt ook een uitstekende remedie tegen een kater te zijn.

In minder dan twee minuutjes tover je een Bloody Mary bij de zondagse brunch. Wij gebruiken bij voorkeur tomatensap van De Drie Wilgen en Mamont wodka, die trouwens ook in een alcoholvrije versie te verkrijgen is.

 

Ingrediënten (per glas)

1 longdrink glas
45 ml Mamont wodka
120 ml gekruid tomatensap van De Drie Wilgen
15 ml citroensap
4 scheutjes Tabasco
4 scheutjes Worcestershire saus
peper en zout
1 stengel bleekselder
ijsblokjes

Het recept:

Vul het longdrinkglas met ijsblokjes.
Voeg de wodka, het tomatensap, het citroensap, de Tabasco, Worcestershiresaus en het zout en de peper toe.

Gebruik de bleekselderstengel om alles goed door te roeren en voeg eventueel nog een schijfje citroen toe.


Bloody Mary, met of zonder alcohol, maar altijd even lekker met Mamont wodka en Drie Wilgen tomatensap. Ideaal om de feestdagen te verteren.
 

 recept bloodymary

Wat smaakt er lekkerder dan een heerlijke warme wijn op koude dagen? Voor dit receptje heb je geen dure, zware wijn nodig. Wij kozen voor een lekkere Le Marcel die zich prima laat opwarmen en uitstekend combineert met de kruiden in de ‘glühwein’. Wist je dat er vaak warme wijn gedronken wordt bij een Thanksgiving-maaltijd? Die bestaat verder uit kalkoen en zoete aardappelen.

 

Ingrediënten (8 personen)

2 sinaasappelen
2 el rietsuiker
3 flessen rode Le Marcel
6 stukjes steranijs
6 kaneelstokjes
3 el vloeibare honing
6 kruidnagels

Het recept:

Spoel de sinaasappels en snij ze in dunne plakjes. Doe de wijn in een pan, samen met de sinaasappelplakjes, de suiker, de honing en de specerijen.
Verwarm de glühwein zachtjes, maar laat hem niet koken, want dan vervliegt alle alcohol. Laat alles een halfuurtje zachtjes trekken.
Verdeel de glühwein over bekertjes en serveer meteen.

 

 drankenpaleis lier warmewijnof

We zitten in de Halloween periode en dat vraagt natuurlijjk om een pompoen punch. Je kan die met rum of wodka maken, maar dit receptje is met de heerlijk volle Highland Park whiskey. Deze whiskey bestaat al 200 jaar en heeft een verhaal dat gebaseerd is op de Noorse mythologie. Ideaal dus voor ruige griezelavonden.

Wat je nodig hebt:

 

Ingrediënten

75 cl Highland Park whiskey
25 cl sinaasappelsap
25 cl citroensap
1/4 tl geraspte gember
1 el honing
120 gr gepureerde pompoen
75 cl bruiswater
suiker
zwarte voedingskleurstof

Het recept:

Je drukt eerst de rand van de glazen in het citroensap en dan in de suiker waarin de zwarte voedingskleurstof is opgelost.
Voeg vervolgens alle ingrediënten (behalve de suiker) in een grote kom en roer tot het mengsel mooi glad is.
Giet het mengsel door een zeef in een grote kan en voeg ijsblokjes toe.

Serveer in de gedecoreerde glazen.


 

 halloween cocktail drankenpaleisof