De Margarita cocktail is waarschijnlijk één van de meest bekende cocktail ter wereld.
Deze maand delen we graag het recept:

Ingrediënten

  • 5 ml tequilla
  • 20 ml cointreau
  • 15 ml limoensap

Het recept:

Ga over de rand van je glas met een schijfje limoen en dop daarna het glas lichtje in een bord met zout
Voeg de tequilla, cointreau en limoensap samen in een shaker en schud met ijs.
Giet vervolgens voorzichtig in het glas en versier met een schijfje limoen.

Je kan de Margarita opdienen on the rocks of straight up (zonder ijs) maar steeds met wat zout op de rond.
Ben je een zoetebek dan kan je wat siroop of rietsuiker toevoegen of wat geplet fruit zoals kersen, frambozen, mango of blauwe bessen.

 

 margarita drankenpaleisplus

Nu de feestdagen voorbij zijn, zetten we graag nog eens een alcoholvrije cocktail in de kijker.

Ingrediënten

  • 
rode bessen
  • 250 ml cranberrysap
  • 250 ml witte limonade
  • 250 ml druivensap
  • 1 blikje lychees op sap
  • enkele ijsblokjes

 

Het recept:

Zeef de lychees en vang het sap op in een cocktailshaker.
Doe de limonade, het cranberrsap, druivensap en de ijsblokjes mee in de shaker en schud tot het drankje goed gekoeld is.
Zeef en verdeel over 4 mooie cocktailglazen.
Werk af met enkele gehavende lychees en een takje rode bessen.

 

 cranberrycoole

Ben jij ook zo gek op gin?
Probeer dan zeker eens dit receptje met warme gin, heerlijk voor koude winteravonden.

Ingrediënten

3 theekopjes Madeirawijn
3 kopjes gin, onze suggestie: Gin Bleue d'Argent
kruidnagels en een snuifje nootmuskaat
1/2 el kaneelpoeder
1 kaneelstokje
2 tl bruine suiker
6 citroen- en sinaasappelschillen
1/2 schijf verse ananas in blokjes
4 lepels honing
het sap van 2 citroenen
9 jeneverbessen

 

Het recept:

Doe alle ingrediënten in een kookpot en warm langzaam op.
Let wel dat het geheel niet gaat koken, dan verandert immers de smaak.
Wanneer de vloeistof warm genoeg is, giet je hem in een theepot.
Voeg extra honing of citroensap toe naar gelang je persoonlijke smaak en serveer in theekopjes.

 

 winterse gincocktail