Wij gaan samen met jou op wereldreis in onze rekken

Kan je ontzettend genieten van een glaasje wijn na een drukke werkdag, ben je er nog niet helemaal uit welke wijnen je tijdens je party gaat serveren of ben je op zoek naar het perfecte geschenk voor een opmerkzame wijnliefhebber? In het assortiment van onze wijnhandel vinden we samen ongetwijfeld net het wijntje dat je zoekt, want ons assortiment is bijzonder uitgebreid. Spreek ons gerust even aan, vertel ons wat er op het menu staat en we geven met plezier wijn- en aankoopadvies op maat.

Onze collectie witte, rosé en rode wijnen is niet te onderschatten. Dat zijn niet alleen de klassieke Franse wijnen, want we hebben ook een breed gamma wereldwijnen in huis. Ook onze eigen Belgische wijnen hebben trouwens een plekje in ons assortiment en in ons hart veroverd.

In onze wijnrekken vind je zowel fijne drinkwijntjes met een uitstekende prijskwaliteitverhouding, maar ook exclusieve en waardevolle bewaarwijnen. Een brede collectie dus waar we voor elke wijndrinker een gepast wijntje bewaren.

 

Respect voor het product

Om ten volle van de smaak te kunnen genieten, is het erg belangrijk dat wijn correct bewaard wordt. Dat geldt voor uw wijnkelder of wijnrek thuis, maar ook in onze eigen wijnhandel nemen we conditionering heel serieus. Voor elke wijn kiezen we een geschikt plekje uit. Dat kan in de professionele bewaarkast zijn, in de grote koelcel of in een van de wijnkoelers in de zaak.

 

In deze wijnhandel kan je proeven wat je koopt

Enkele keren per jaar organiseren we wijndegustaties in onze zaak. Tijdens zo’n wijnproeverij kan je al je vragen stellen aan onze huisoenoloog en meteen enkele fijne wijntjes proeven. Al hebben we ook op andere momenten wel eens een flesje open staan in onze wijn shop. Laat je gerust verleiden tot een proevertje en laat je verassen door nieuwe ontdekkingen!

 

 In de kijker: Bourgogne Philippe Gavingnet

bourgogne 

De herfst is nu toch echt op komst en we kijken nu weer uit naar herstmenu’s met wild, paddestoelen, truffels en compotes van bosvruchten. Heerlijk!
Willen we daar een aangepaste wijn bij serveren dan moeten we gaan kijken bij de iets zwaardere, karaktervolle wijnen zoals een Bourgogne, die harmonieert met alles wat uit het bos komt.

Bij de start van het herfstseizoen zetten we graag het domaine Philippe Gavignet in de kijker.
Een wijnhuis dat ondertussen 4 generaties aanwezig is in de mythische Côtes de Nuits binnen de appellatie Nuits-Saint-Georges.  

Deze Bourgogne Pinot Noire is afkomstig van drie wijndomeinen die zich in en rond Nuits bevinden. De bodem bevat een hoger percentage klei en slib en levert een basnoot van fruit aan de wijn.
Een krachtige maar elegante Pinot Noir, diep robijnrood in het glas met een explosieve geur van zwarte kers, zwarte framboos, bosbodem en een vleugje zwarte peper.
Nu kopen en serveren bij een herfstmenu of wegleggen om tegen 2020 te genieten van een absoluut pronkstuk.